شرايط طلاق گرفتن زن از مرد
اگر زن درخواست طلاق داشته باشد بايد چه كند؟ چگونه زن از شوهر خود طلاق بگيرد؟ روشهاي طلاق از سوي زن چيست؟ چه مواردي باعث ميشود زن از شوهر خود طلاق بگيرد؟ اينها سوالاتي هستند كه معمولا در ذهن خانمها ايجاد ميشود. ما در اين مقاله از تيم يسنا وكيل در مشهد، به بررسي راههاي دادخواست طلاق زن و شرايط طلاق زن از مرد خواهيم پرداخت.
طلاق از سوي زن
طلاق درصورت داشتن عقد دائم انجام ميشود. در كشور ما طلاق از سوي مرد و با درخواست او به دادگاه انجام ميشود. حتي اگر همسر او (زوجه) نيز مخالف باشد مرد با پرداخت حقوق همسرش و گذراندن مراحل قانوني ميتواند صيغه طلاق را جاري كند. اما درخواست طلاق از سوي زوجه شامل چندين موارد محدود ميشود كه درصورت وجود اين موارد، نيازمند مستندات و مدراك براي اثبات حرف خود ميباشد تا دادگاه درخواست شما را بررسي كند. اگر اين درخواست بدون رضايت شوهر باشد روند طلاق را به مراتب سختتر و پيچيدهتر خواهد كرد.
پيشنهاد تيم يسنا وكيل اين است كه ابتدا به رفع مشكلات خود با همسرتان بپردازيد و آن را حل كنيد اما اگر چارهاي جز طلاق گرفتن نداشتيد، قبل از هر اقدام خودسرانهاي از يك وكيل با تجربه و حرفهاي در حوزه دعاوی خانوادی براي مديريت و كنترل بهتر روند طلاق كمك بگيرند. براي مشاوره و كسب اطلاعات بيشتر در اين خصوص بهتر است با يك وكيل خانواده در مشهد، مشورت كنيد تا باعث باخت در پرونده و سرافكندگي خود نشويد.
راههاي طلاق زن از مرد
طلاق توافقي
گاهي زوجين حوصله و زمان كافي براي حضور در دادگاه و طي مراحل قانوني طلاق را ندارند. در اين صورت ميتوانند از طلاق توافقي بهره ببرند. به اين صورت كه زن و مرد هر دو متقاضي طلاق هستند و با توافق در امورات مالي (مهريه، نفقه، استرداد جهيزيه، اجرت المثل و ….) و حضانت فرزندان و ملاقات فرزندان بعد از طلاق، تمامي موارد را نوشته و به دادگاه مراجعه ميكنند و بعد از اخذ گواهی عدم امکان سازش، داداگاه حكم طلاق را صادر ميكند.
وكالت در طلاق
يكي از راههاي طلاق زن از مرد وكالت در طلاق(حق طلاق) ميباشد كه زوج وكالت در طلاق را به زوجه واگذار ميكند كه به صورت شرط در هنگام عقد نكاح در سند ازدواج ثبت ميشود و يا با مراجعه به دفتر ثبت اسناد رسمي اين حق از سوي زوج به زوجه اعطا ميگردد. زن با مراجعه به دادگاه ميتواند درخواست خود را مطرح و بعد از مراحل قانوني طلاق گيرد.
وجود وكيل باتجربه و حرفه اي
احتمالا با خودتان مي گوييد كه با وجود چنين مراحل سخت و پيچيده دادگاهي چطور يك وكيل ميتواند خواسته شما را برآورده سازد. اما بايد به شما بگويم كه اگر هيچ سند و مدركي براي ارائه به داداگاه نداريد و همچنان در تصميم خود براي جاري شدن صيقه طلاق اصرار داريد، وجود يك وكيل خوب در مشهد و با تجربه و آشنا به مراحل طلاق ميتواند شما را به اين خواستهتان برساند.
شرايط طلاق زن از مرد
همانطور كه در بخش قبل توضيح داديم، راههايي براي طلاق از سوي زن وجود دارد. در ادامه همراه ما باشيد تا شرايطي را كه در صورت وجود آن ميتوانيد دادخواستتان را به دادگاه بدهيد، بيان كنيم.
عسر و حرج
ماده 1130 قانون مدني بيان ميكند چنانچه زندگي زناشويي براي زن همراه با سختي و رنجش باشد و مرد با رفتار خود شرايطي بوجود آورد كه ادامه زندگي مشترك و تحمل شرايط موجب عسر و حرج زن شود، درصورتي كه زن بتواند ادعاي خود را ثابت كند دادگاه مرد را به طلاق مجبور ميكند. موارد عسر و حرج زوجه را در ادامه بيان ميكنيم:
- ترك زندگي زناشويي توسط مرد
- اعتياد مرد به موادمخدر و يا مصرف مجدد مواد بعد از تعهد به ترك آن
- حكم حبس مرد به 5 سال يا بيشتر
- ضرب و حرج و فحاشي مداوم و غيرقابل تحمل براي زن
- وجود بيماريهاي صعب العلاج جسمي و رواني در مرد كه ادامه زندگي را دشوار ميكند
شروط 12 گانه عقدنامه
شروطي كه هنگام عقد نكاح در سند ازدواج ذكر ميشود و مرد موظف است به آن عمل نمايد در غير اينصورت زن ميتواند درخواست طلاق بدهد. اين شروط به شرح زير است:
- مرد به مدت 6ماه از پرداخت نفقه زن و انجام حقوق واجب زن امتناع كند.
- بد رفتاري و بد اخلاقي مرد به طوري كه تحمل آن براي زن غير ممكن باشد.
- وجود بيماري صعب العلاج جسمي و رواني در مرد به طوري كه سلامتي زن را دچار مشكل سازد.
- مرد به جنون مبتلا باشد و شرايط فسخ نكاح ممكن نباشد.
- شغل مرد به طوري باشد كه به حيثيت زن و منزلت خانوادگي او آسيب بزند.
- مرد به مجازات 5 سال حبس و يا بيشتر محكوم شود و يا به علت ضعف در پرداخت نقدي به 5 سال بازداشت محكوم شود.
- در صورتي كه مرد به هرگونه مواد مخدري اعتياد داشته باشد به طوري كه به تشخيص دادگاه زندگي زناشويي براي زن غيرقابل تحمل باشد.
- مرد بدون دليل موجهي زندگي مشترك را ترك كند و يا به مدت 6 ماه متوالي بدون دليل غايب باشد.
- مجازات مرد به علت مرتكب شدن به جرايمي مانند حد و تعزير كه مخالف با حيثيت خانوادگي زن است.
- بعد از 5سال از زندگي زناشويي به علت عدم باروري مرد و عقيم بودن او صاحب اولاد نشوند.
- هنگامي كه مرد مفقود الاثر شود و از زمان مراجعه زن به دادگاه 6 ماه گذشته باشد.
- بدون رضايت و اجازه زن، مرد ازدواج ديگري داشته باشد و يا به تشخيص دادگاه بين همسران خود برابري را رعايت نكند.
اجتناب از پرداخت خرجي به زن
با نظر به ماده 1129 قانون مدني تامين مخارج و هزينههاي زن در عقد دائم بر عهده ي مرد است و پرداخت آن از وظايف مرد مي باشد. در صورتي كه زن درخواست طلاق بدهد و بتواند با مستندات و مدارك لازم استنكاف مرد از پرداخت نفقه را به دادگاه ثابت نمايد، دادگاه مرد را به طلاق وادار ميكند.
غيبت مرد به مدت 4 سال متوالي
در صورتي كه مرد 4 سال متوالي بدون هيچ اطلاعي در زندگي زناشويي حضور نداشته باشد و هيچ خبري از او به دست نيايد، طبق ماده 1029 قانون مدني دادگاه با درخواست طلاق زن موافقت خواهد كرد اما براي پذيرش آن و صدور حكم نهايي نياز به رسيدگي و بررسي از سوي دادگاه ميباشد. با انجام اقداماتي از قبيل انتشار اطلاعيه و درج آگهي در روزنامهها و گذشت يكسال از آخرين اطلاعيه، دادگاه حكم طلاق را صادر خواهد كرد.