امروزه، افراد زیادی در جامعه وجود دارند که علیرغم نداشتن مجوز برای وکالت، به دنبال مشاوره قانونی و پروندههای قانونی پرونده به عنوان یک وکیل هستند. این بسیار تاسفبار است و نگرانکننده است که افرادی که سالها تلاش کردهاند مجوز وکالت را بگیرند، برخی افراد بدون مجوز، قانون عمل میکنند. در سطح جامعه است که به نظر میرسد هیچ قبح و بدی برای افراد وجود ندارد. مجازات سو استفاده از عنوان وکیل به این سبب ایجاد شد که افراد سو استفاده دیگر نتوانند مردم را دچار مشکلات در پرونده های حقوقی کنند. اگر شما هم به دنبال وکیل خوب در مشهد هستید تا ادامهی مقاله همراه ما باشید.
وکالت تصادفی
در برخی موارد، قانونگذار مورد احترام به مردم اجازه میدهد که علیرغم اینکه وکیل نیستند، بتوانند برخی از موارد قانونی را وکالت کنند. بنابراین، افرادی که اطلاعات کافی برای وکالت قانون دارند اما شغل آنها وکالت نیست اگر تمایل داشته باشند تا برای اقوام نسبی و سببی خود و اقوام درجهی دوم خود از طبقهی سوم وکالت کنند.
قانون به این افراد اجازه میدهند تا سه بار در سال اجازه و جواز وکالت اتفاقی را داشته باشند. بنابراین، فردی که دارای مدرک لیسانس حقوق است و پدرش یک مشکل قانونی دارد، فرد میتواند از طرف پدرش وکالت بگیرد و در محکمههای کیفری و حقوقی به عنوان وکیل حضور پیدا کند. داشتن وکیل در مشهد و سایر شهرهای ایران برای افرادی که درگیر مشکلات و مسائل مختلف از جمله مسائل حقوقی هستند امری ضروری و بدیهی است که میتوانند یاریدهنده و کمککننده آنها باشد. مجازات سو استفاده از عنوان وکیل شامل وکلای تصادفی در قانون نخواهد شد.
مجازات یک فرد متقلب در موضوع وکالت
مجازات سو استفاده از عنوان وکیل به این معنی است که هر کسی که مجوز وکالت را ندارد از هر گونه ادعایی یا دخالت در عمل مدافعه، چه او به عنوان مشاور حقوقی و یا شرکت و یا دیگر قراردادها و یا عضویت در صورتی که این موسسه خود را در این دعوی تایید کند، تخطی کند، متخلف به شش ماه حبس محکوم خواهد شد. با این حال، در سطح جامعه بسیاری از مجرمین را مشاهده میکنیم که به دلیل ناکارآمدی سازمانهای نظارتی، در جامعه پرسه میزنند و باعث بیاعتبار شدن وکلای دیگر میشوند. مجازات سو استفاده از عنوان وکیل در تمام کشورها وجود دارد و این مجازات با توجه به قانون هر کشور متفاوت خواهد بود. مجازات سو استفاده از عنوان وکیل در ایران نسبت به سایر کشورها سبکتر است و همین عامل اعتراض برخی از وکلا به این قانون است.
سو استفاده شخص وکیل از وکالت
وکیل به دلیل شغلی که در آن مشغول به کار است، از تمام امور و رموز موکل خود آگاهی پیدا خواهد کرد به همین دلیل وکیل باید راز دار تمامی امور موکل خود در سطح کلان باشد. بنابراین، وکیلی که محرم اسرار موکل نیست و اسرار مردم را فاش میکند، به جز در پروندههای قانونی، به یک سال زندان محکوم میشود. مجازات سو استفاده از عنوان وکیل با این نوع مجازات در قانون تفاوت دارد.
توصیه هایی برای جلوگیری از تقلب
اگر شخصی قصد دارد در یک پرونده قانونی و قانونی وکیل بگیرد، اولین کاری که باید انجام دهد این است که پرسوجو کند. این عملیات بسیار مناسب است و برای وارد کردن نام وکیل در سیستم سنا و از طریق این سیستم، مشخص خواهد شد که آیا فرد مجوز وکالت دارد یا خیر. مجازات سو استفاده از عنوان وکیل بازدارنده افراد از این خلاف در قانون نیست. همچنین یکی از وظایف یک وکیل این است که گواهینامه خود را نشان دهد به طوری که مراجعان او بتوانند مطمئن شوند که پروانه وکالت دارد. این مجازات یکی از مواردی است که در قانون آمده و هدف آن این است که برای حفاظت از وکلا و اعاده حیثیت وکلای قانونی ایجاد شده است تا جلوی افرادی که میخواهند چهرهی وکلا را نابود کنند بگیرد.
اگر کسی وانمود کند که وکیل است و میتواند نمایندگی فردی را برعهده بگیرد و به سادگی خود را به عنوان وکیل معرفی میکند، این جرم کلاهبرداری نیست. اما در صورتی که فرد خودش را وکیل معرفی کند و با توجه به آن از فردی که وکالت آن را بر عهده گرفته است حق الوکاله دریافت کند در این جا با توجه به قانون شخص با تظاهر کردن به اینکه وکیل است کلاهبرداری انجام داده است.
طبق ماده ۵۵ قانون دفاع، ما میتوانیم بگوییم که وکلای معلق و افراد ممنوع از کار و به طور کلی، هر فردی که مجوز وکالت را ندارد از هرگونه تظاهر و دخالت در عمل وکالت، از جمله عنوان مشاور قانونی و غیره منع میشود. اگر مجرم توسط شرکت و دیگر قراردادها یا عضویت در موسسات خود گناهکار شناخته شود، مجرم به یک تا شش ماه زندان انضباطی (حبس عادی) محکوم خواهد شد. یک فرد متهم به تقلب در زمانی است که او تمام اسناد حقوقی و مدارک وکالت را جعل کرده باشد و تمامی قوانین و مقررات تعیینشده توسط قانونگذاری برای این اعمال را نقض میکند. بنابراین، با این توضیحات، ما میتوانیم درک کنیم که اگر شخصی وانمود کند که وکیل است و این ادعا منوط به ماده ۵۵ قانون دفاع است، این اقدام دیگر نمیتواند کلاهبرداری نامیده شود.
اکنون سوال این است که چه زمانی میتوانیم بگوییم که جرم کلاهبرداری رخ دادهاست و عنوان وکیل مورد سو استفاده قرار گرفتهاست؟ برای پاسخ به این پرسش، ما باید به ماده ۱ قانون کیفری برای عاملان رشوه، اختلاس و تقلب اشاره کنیم که این ماده بیان میکند، فریب دادن یا داشتن امید برای چیزهای غیر واقعی، و یا استفاده از یک نام یا عنوان فرضی، این فرد کلاهبردار است و باید مالی را که از این طریق بدست آورده است بازگرداند. علاوه بر این به یک تا هفت سال زندان محکوم میشود و معادل پولی است که دریافت کرده است باید جزای نقدی پرداخت کند.
نتیجه گیری
در این مقاله مجازات سو استفاده از عنوان وکیل و موارد مربوط به جرائم را بررسی کردیم. اگر به دنبال یک وکیل خوب هستید حتما اسناد و نام وکیل را در سامانه ی مربوطه ذکر شده چک کنید. تیم یسنا وکیل با حضور برترین و باتجربهترین وکلای مشهد با قبول وکالت در پروندههای جرم کلاهبرداری و سو استفاده از عنوان وکیل به شما کمک خواهد کرد و خسارات نقدی وارده را مطابق قانون دریافت خواهدکرد.