آیا میدانید برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید به کجا مراجعه کنید؟ آیا میدانید در صورت راضی نبودن یکی از ورثه چه کار باید کرد؟آیا میدانید بعد از مرگ رئیس گوگل به فرزندانش چه میرسد؟ ما در این مقاله از تیم یسنا وکیل در مشهد شما را با صفر تا صد پروسه انحصار وراثت و نقش غیر قابل انکار یک وکیل ارث در مشهد آشنا میکنیم.
وکیل ارث در مشهد را بیشتر بشناسید
موضوع ارث و تقسیم ترکه یکی از مباحث مهم حقوقی، چه از لحاظ تعداد پروند و چه از لحاظ مهم بودن آن خواهد بود، چرا که تقسیم ترکه طبق قانون بسته به شرایط مختلف بسیاری خواهد داشت که میتوان به بدهی، تقسیم دختر و پسر ، مالیات بر ارث و …. اشاره کرد.
بنابراین پیشنهاد میشود تا با در اختیار گرفتن یک وکیل خوب در مشهد تحت عنوان وکیل ارث در مشهد و تقسیم ترکه، هم به سرعت رسیدگی به پرونده خود افزایش دهید و هم این امر که تمامی وراث، درگیر مراحل اداری نشوند بهتر است کا را به یک وکیل حقوقی در مشهد سپرده و وکالت دهند، تا کارهای اداری با سهولت بیشتری به سر انجام برسد. چرا که به دلیل پیچیدگی و حساسیت در روند تقسیم دارایی، باید تخصص کامل را داشته باشید تا هم پروسه اداری آن به عقب نیفتد و هم بقیه وراث ناراضی نباشند و باعث طرح دعاوی مختلف علیه یکدیگر نشوند.
دریافت گواهی انحصار وراثت
ابتدا به شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی رفته و بعد از ارائه مدارکی که در در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، درخواست صدور گواهی انحصار وراثت را ارائه دهید. این درخواست میتواند توسط یکی از وراث به انجام برسد.
مدارک مورد نیاز جهت دریافت گواهی انحصار وراثت:
- گواهی فوت
- کارت ملی متوفی
- شناسنامه متوفی
- کارت ملی وراث
- شناسنامه وراث
- استشهادیه (در دفتر اسناد رسمی تنظیم میگردد و توسط سر دفتر امضا میشود)
نکات مهم درباره انحصار وراثت
- اختلاف بین وراث در نحوه تقسیم ماترک، هیچ تاثیری در صدور گواهی انحصار وراثت نخواهد داشت.
- حتی یکی از وراث هم میتواند درخواست گواهی انحصار بدهد و در صورتی که مدارک سایرین را ندارد، به درخواست وی از مراجع ذیصلاح استعلام خواهد شد.
- هر نوع دخالتی در اموال متوفی منوط به داشتن گواهی انحصار وراثت میباشد، و وراث حتی با توافق هم نمیتوانند در اموال هیچ تصرفی نمایند، مگر اینکه اموال منقول باشد یا داخل در قاعده تصرف مندرج در ماده 35 قانون مدنی باشد.
ماده قانون 35 مدنی به شرح زیر میباشد:
“تصرف به عنوان مالکیت دلیل مالکیت است، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.”
- در صورتی که متقاضی یا متقاضیان صدور گواهی انحصار وراثت، از روی عمد نام یک یا چند وارث را اعلام نکنند و مرجع رسیدگی متوجه این امر نشده و گواهی بدون ذکر نام وراث غائب صادر شود، بر اساس ماده 9 قانون تصدیق انحصار وراثت مصوب 14/7/1309 این امر کلاهبرداری محسوب شده و جرم است و شامل مجازات خواهد بود.
- بر طبق ماده 9 قانون تصدیق انحصار وراثت : هرزمان معلوم شود که مستدعی تصدیق با علم به عدم وراثت خود، تحصیل تصدیق وراثت نموده و یا با علم به وجود وارثی غیر از خود تحصیل تصدیق برخلاف حقیقت کرده است، کلاهبردار محسوب شده و علاوه بر ادای خسارت به مجازاتی که به موجب قانون برای این جرم مقرر گردیده است، محکوم خواهد شد.

طبقه بندی انحصار وراثت برای افراد خانواده
طبقه اول
درجه اول: پدر و مادر و فرزندان
درجه دوم: اولاد اولاد (نوههای متوفی)
طبقه دوم
درجه اول: اجداد (مادر بزرگ و پدر بزرگ) و برادر و خواهر
درجه دوم: فرزندان خواهر و برادر و پدرها و مادرهای پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها
طبقه سوم
درجه اول: اعمام (عمو) و عمات (عمه) و اخوال (دایی) و خالات (خاله)
درجه دوم: اولاد آنها (فرزندان عمو و عمه و دایی و خاله)
نکته مهم در زمینه تقسیم ارث این است که، وارثین طبقههای بعد، زمانی ارث میبرند که از وارثین طبقهی قبل هیچ کس وجود نداشته باشد. زن و شوهر در کنار سایر وراثین، ارث خواهند برد و هیچ یک از وراث نمیتواند مانع ارث بردن آنها شوند.
پدر، مادر، پسر، دختر، زوج و زوجه، حاجب از ارث نخواهند داشفت یعنی ممکن است سهم ارث آنها کمتر شود اما محروم از ارث نخواهند شد.

سهام معینه از ارث
سهام معينه که فرض نامیده میشود عبارتند از:
نصف (۲/ ۱) ، ربع (4/ 1) ، ثمن ( ۸ / ۱)، دو ثلث (۳/ ۲) ، ثلث (۳/ ۱) و ترکه (6/ ۱).
سهم ارث زوجه یک هشتم است، و اگر متوفی فرزند داشته باشد و زوجه هم در صورت نداشتن فرزند، یک چهارم ارث خواهد برد.
سهم ارث زوج یک چهارم است، اگر متوفی فرزند داشته باشد و زوج در صورت نداشتن فرزند، یک چهارم ارث خواهد برد.
سهم ارث دختر در صورتیکه متوفي پسر نداشته باشد، ۲/ ۱ (نصف) واحد (یک دختر) و ۳ / ۲متعدد
اگر موتفی دارای فرزند باشد مادر یک ششم ارث میبرد و اگر نداشته باشد یک سوم ارث خواهد برد. در صورتی که حاجب نداشته باشد و در صورتی که حاجب داشته باشد یک ششم ارث خواهد برد.
همچنین اگر متوفی فرزند داشته باشد پدر یک ششم ارث خواهد برد.
هزینه وکیل ارث در مشهد
هزینه وکیل دادگستری در مشهد برای تقسیم ترکه و ارث، به موارد مختلفی بستگی خواهد داشت از قبیل دارایی و تعداد وراث و… که میتوان آنها را بخشی از آن موارد اعلام نمود. پس نمیتوان تا وقتی که جزئیات را اعلام کنید، هزینهای را اعلام کرد. جهت استعلام میتوانید با تیم یسنا وکیل در مشهد در ارتباط بوده، و با در اختیار گرفتن وکیل ارث در مشهد و با کمک و مشاوره وی، تمامی این مراحل را به صورت قانونی و با سهولت پشت سر بگذارید.
ارث بردن زن در ازدواج موقت
در صورتی که عقد بين طرفین به صورت عقد دائم باشد، زوجین از یکدیگر ارث خواهند برد. اما لازم به ذکر است در ازدواج موقت ارث وجود نخواهد داشت و شرط توارث نیز باطل خواهد بود. اما توجه داشته باشید زوجه علاوه بر سهم الارث خود، امکان مطالبه مهریه از ماترک متوفی را دارد و قبل از تقسیم ارث میتواند نسبت به توقیف ارثیه به منظور وصول مهریه اقدام کند.