آیا میدانید تمکین چیست و با شرایط آن آشنایی دارید؟ آیا از نحوه اثبات عدم تمکین زن اطلاع دارید؟ ما در این مقاله از تیم یسنا وکیل در مشهد، تمامی موارد و شرایط مصادیق تمکین را مورد بررسی قرار داده و شما را با اهمیت نقش بهترین وکیل تمکین زن در مشهد، در این خصوص آشنا خواهیم کرد.
بهترین وکیل تمکین زن در مشهد
پیش از هر چیزی باید بدانید که تمکین در لغت به معنی اطاعت، پیروی، فرمانبرداری، احترام، سازش و از این قبیل مفاهیم میباشد.
تمکین شامل دو نوع میباشد، تمکین عام و تمکین خاص. دعوای الزام به تمکین یکی از دعاوی رایج خانوادگی محسوب میشود، که معمولا توسط مردان در زمانی که همسرانشان به خاطر اختلافات، زندگی مشترک را رها کرده و به اصطلاح ناشزه شدهاند، مطرح خواهد شد.
تمکین عام به این معنی است که زن باید در منزلی که همسرش صلاح میداند و در شأن زن است سکونت کند و بدون اجازه همسرش (مرد)، اقدام به ترک خانه خود، حتی برای رفتن به منزل پدر مادر خود نیز نکند.
بر اساس ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی، که در آن مقرر شدهاست: « زن باید در منزلی که شوهر تعیین میکند سکنی نماید مگر آن که اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.»
همچنین با توجه به ماده ۱۱۰۵ قانون مدنی که در آن بیان شده است: « در روابط زوجین ریاست خانواده از خصایص شوهر است.» بنابراین از همین رو بر طبق مفهوم این ماده زن باید با همسر خود رفتار خوبی داشته و به طور کلی ریاست مرد را پذیرفته و از وی اطاعت نماید.
البته در این خصوص با نظر به گفته بهترین وکیل تمکین زن در مشهد، باید به این موضوع توجه داشت که زن موظف نخواهد بود به دستوراتی از مرد که بر خلاف قانون یا عرف یا شرع باشد گوش کرده و اطاعت کند. از قبیل اینکه شوهر از زن بخواهد نماز نخواهند یا روزه نگیرد و یا تمام دارایی خود را به او انتقال دهد و …
همچنین منظور از تمکین خاص، برقراری رابطه جنسی با شوهر و رد نکردن درخواست او بدون عذر موجه خواهد بود (البته رابطه جنسی متعارف). بنابراین میتوان گفت این تمکین همان تمکین جنسی محسوب میشود.
موارد مصادیق تمکین
- یکی از موارد، داشتن رابطه جنسی میباشد. زن موظف به این امر است که نیازهای جسمی و مشروع شوهر خود را برآورده نماید. مگر در دوران عادت ماهیانه یا بیماری که او را از انجام این وظیفه معاف خواهد کرد. زن ملزم به تامین خواستههای خلاف شئون اخلاقی یا مغایر با سلامت جسم و روح و یا روشهای انحرافی نبوده ولی جز در مواردی که گفته شد اگر از شوهر خود تمکین نکند، این امکان برای شوهرش محیا است که از پرداخت نفقه خودداری کند.
- یکی دیگر از موارد تمکین اقامت در اقامتگاه دایمی شوهر میباشد. به این معنی که زن برای دریافت نفقه میبایست در منزل شوهر زندگی کند، مگر آن که حین وقوع عقد شرطی جز این قید شده باشد.
- موضوع بعدی در این خصوص، ملزم نمودن زن به حسن معاشرت با شوهر خویش میباشد. به این معنی که در صورتی که زن اخلاق و رفتار خوبی با همسر خویش نداشته باشد، این امکان برای مرد فراهم است که تقاضای تمکین کند. البته در چنین مواردی اصولا مرد تقاضای عدم تمکین زن را نخواهد داد.
نحوه اثبات عدم تمکین زن
همانطور که قبلا ذکر شد، این دعوا ممکن است از سوی مرد و یا زن مطرح شود. در این خصوص در رویه عملی حاضر، مرد نشوز زن را مطرح خواهد کرد. در این دعوا احراز دو رکن مهم، یعنی به اثبات رساندن رابطه زوجیت و اثبات عدم اطاعت و تمکین خوانده، از موضوعات مهم و ضروری در این دعوا محسوب شده که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت.
-
اثبات رابطه زوجیت
برای طرح دعوای الزام به تمکین، به اثبات رساندن وجود رابطه زوجیت از الزامات این مبحث خواهد بود، و در صورتی این دعوا قابل پذیرش باشد که رابطه زوجیت وجود داشته و همچنان ادامه دارد، البته اگر در دعوای تمکین، خوانده مدعی عدم وجود رابطه زوجیت باشد، میبایست دادخواستی مبنی بر اثبات زوجیت مطابق قانون حمایت خانواده توسط خواهان دعوا، به مرجع قضائی ذی صلاح ارائه داده و تا رسیدگی بر دعوای اثبات زوجیت و قطعی شدن حکم مربوطه دعوای الزام به تمکین متوقف خواهد شد.
-
اثبات عدم تمیکن
همانطور که قبلا به آن پرداختیم، در اصطلاح حقوقی و فقهی تمیکن دو معنی عام و خاص را خواهد داشت، که در معنی عام، به انجام تمامی وظایف از سوی زن نسبت به همسرش و اطاعت از وی، از قبیل اموری چون رابطه زناشویی، مدیریت خانه، امرار معاش و… خواهد بود. و از سوی دیگر تمکین خاص در اموری چون انجام وظایف زناشویی از سوی زوجین معنی شده است. بنابراین جهت طرح دعوای الزام به تمکین، علاوه بر اثبات رابطه زوجیت، به اثبات رساندن عدم تمیکن خوانده دعوا نیز لازم خواهد بود.
موانع مشروع عدم تمکین زن
- استفاده از حق حبس (موضوع ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی)
- بیماری واگیردار شوهر (موضوع ماده ۱۱۲۷۰ قانون مدنی)
- بیماری زوجه (موضوع ماده ۱۸۰۸ قانون مدنی)
- خوف ضرر مالی و یا جانی (موضوع ماده ۱۱۱۵ ق.م)
- فراهم نبودن مقدمات تمکین از ناحیه زوج
اهمیت نقش بهترین وکیل تمکین زن در مشهد
اهیمت نقش وکیل خانواده در مشهد، در دعوا الزام به تمکین را میبایست از افرادی جویا شد که بدون در اختیار گرفتن یک وکیل خوب در این زمینه اقدام به این امر نمودهاند. چرا که با مشکلات فراوانی، به ویژه در مرحله اجرا مواجه شدهاند.
در جلسه تمکین معمولا دعوای تقابل نفقه جاریه، از سوی زن مطرح میشود، و زن که هیچ تمایل و قصدی در خصوص تمکین نداشته، در جلسه رسیدگی مدعی میشود که حاضر به تمکین است. بنابراین در اختیار گرفتن یک وکیل خوب در مشهد، در این نوع پروندهها قطعا توصیه میشود. چه بسا که عدم رد دعوا تمکین هزینههایی را برای مرد در بر خواهد داشت، با این توضیح که در صورتی که مرد نتواند تمکین بگیرد، میبایست اقدام بهرداخت نفقه زن نماید. حتی این امکان برای زن فراهم است که بعد از مدتی نیز میتواند درخواست طلاق کند. بنابراین پیشنهاد میشود که حتما با یک وکیل خبره و مسلط به این امور مشورت نمایید.