آیا با وظایف دیوان عدالت اداری در مشهد آشنایی دارید؟ آیا موارد صلاحیت و عدم صلاحیت دیوان عدالت اداری را میدانید؟ ما در این مقاله از تیم یسنا وکیل در مشهد، ضمن پرداختن به تمامی موارد و وظایف وکیل دیوان عدالت اداری در مشهد، شما را با تمامی شرایط صلاحیت این ارگان و اهمیت نقش وکیل در این خصوص آشنا خواهیم کرد. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
وکیل دیوان عدالت اداری در مشهد
دیوان عدالت اداری علیه دعاوی بین ادارات و مردم بوده و معمولا دعاوی مربوط به ملکی را نیز به دیوان عدالت اداری مربوط خواهد شد. بسیاری از مردم با توجه به این که از حقوق خود هنگام مراجعه به دستگاهها و ارگانهای دولتی آگاهی لازم و کافی را ندارند، نمیدانند اگر ماموران یا ادارات دولتی قانون شکنی کنند، برای شکایت باید به کجا مراجعه نمایند.
دیوان عدالت اداری مهمترین مرجع قضایی برای رسیدگی به شکایت های مردم از ارگانهای دولتی، مانند دستگاه های اداری و اجرایی کشور، محسوب شده و در تهران مستقر است.
به عبارت دیگر این دیوان برای رسیدگی به شکایات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران، واحدها و آیین نامههای دولتی که بر خلاف قانون، شرع و یا خارج از محدوده اختیارات مقام تصویب کننده میباشند، شکل گرفته است. لازم به ذکر اسی که دیوان عدالت اداری زیر نظر رئیس قوه قضاییه اداره میشود.
هدف از تشکیل این مرجع، رسیدن مردم به حقوق خود، برقراری عدالت عمومی و باطل کردن آیین نامههایی که با قوانین کشور و احکام شرعی مغایرت دارد، خواهد بود.
صلاحیت دیوان عدالت اداری
- بر اساس ماده ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری، حیطه اختیارات این مرجع به شرح زیر میباشد:
رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی، که این شکایات میتواند در زمینه ماموران یا واحدهای دولتی که شامل وزارت خانهها، سازمانها، موسسات، شرکتهای دولتی، شهرداریها، سازمان تامین اجتماعی، تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها، باشد. - رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آرا و تصمیمات قطعی هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیونهایی مانند کمیسیونهای مالیاتی، هیئت حل اختلاف کارگر و کارفرما.
- رسیدگی به شکایات قاضی و سایر کارکنان واحدها و موسساتی که در مورد اول ذکر شد.
موارد عدم صلاحیت دیوان عدالت اداری
به گفته وکیل حقوقی در مشهد، مواردی که شامل صلاحیت دیوان عدالت کشور نمیشوند به شرح زیر است:
- شکایت در زمینه قانون لغو مالکیت اراضی، که این موارد قابل اعتراض در داد گاههای عمومی دادگستری خواهد بود.
- شکایت علیه نظام پزشکی و مراجع انتظامی تعیین شده در قانون نظام پزشکی، در صلاحیت دیوان عدالت اداری نخواهد بود. شکایت و اعتراض نسبت به آرای دادگاههای عمومی و مراجع انتظامی مقرر در قانون نظام پزشکی در صلاحیت دیوان عدالت اداری نخواهد بود. آرا شعبههای سازمان تعزیرات حکومتی قابلیت اعتراض در دیوان عدالت اداری را دارند.
- دعاوی مربوط به ابطال سند انتقال و مالکیت به طرفیت واحدهای دولتی در صلاحیت دادگاههای عمومی دادگستری است.
- شکایت علیه زمین شهری در مورد عدم اجرای آرا در صلاحیت داد گاه های عمومی دادگستری میباشد.
- اعتراض به آرای محکمه عالی انتظامی قضات و آرا دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت در صلاحیت دیوان عدالت اداری نخواهد بود.
پروسه رسیدگی به پروندهها در دیوان عدالت اداری
این مرجع از سه طریق دادخواستها را دریافت خواهد کرد که عبارتند از:
- از طریق دبیرخانه مرکزی در تهران.
- از طریق دفاتر استانی که در ۳۱ استان کشور وجود دارد.
- ارسال از طریق دفاتر پستی.
زمانی که پروندهها به دیوان عدالت اداری میرسد، از سمت واحد ارجاع به شعبه های بدوی فرستاده شده و مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت، سپس حکم موقت صادر میشود. در نظر داشته باشید که تمام احکام صادر شده در شعبههای بدوی قابل اعتراض در تجدید نظر خواهد بود.
در صورتی که آرای بدوی درست تشخیص داده شود که همان رای اولیه تایید میشود، اما اگر به هر دلیلی با آرای بدوی مخالفت شود، تصمیم جدیدی اتخاذ خواهد شد.
چنانچه پس از این مرحله باز هم کسی مدعی شود که رای صادر شده با شرع یا قانون مغایرت داشته، قانونگذار به رئیس دیوان و رئیس قوه قضائیه این اختیار را داده است که یک بار دیگر دستور بررسی مجدد این پرونده را در شعبههای تجدید نظر صادر کنند.
اهمیت نقش وکیل دیوان عدالت اداری در مشهد
وکیل متخصص دیوان عدالت اداری مرجع تخصصی و بالاترین مرجع اداری جهت رسیدگی به تظلم خواهی اشخاص و افراد جامعه اعم از حقیقی و حقوقی غیر دولتی از اقدامات و تصمیمات مراجع دولتی و همچنین مرجع تجدید نظر خواهی از آرای مراجع شبه قضایی همچون کمیسیون ماده ۱۰۰ هیئت حل اختلاف کارگر و کارفرما هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی و همچنین هیئت تشخیص مالیاتی خواهد بود.
وکیل دیوان عدالت اداری در مشهد، پس از گرفتن وکالت از شما، میتواند اقدام به طرح شکایت کند.
نکته حائز اهمیت در زمینه پروندههای مرتبط با این دیوان، به این صورت است که شما باید به وکیلی وکالت دهید که توانایی مراجعه حضوری به دیوان عدالت را داشته باشد. چرا که رسیدگی در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری انجام میپذیرد.
در نتیجه صحبت حضوری وکیل دیوان عدالت اداری در مشهد میتواند تاثیر بسیار بیشتری نسبت به صحبت کردن از طریق مدارک و لایحههای کتبی برای روشن شدن موضوع و تسخیر ذهن قاضی را در بر داشته باشد.