آیا از قوانین در خصوص قوانین مالک و مستاجر اطلاع دارید؟ آیا تکالیف مالک و مستاجر در مقابل یکدیگر را میدانید؟ ما در این مقاله از تیم یسنا وکیل در مشهد تحت عنوان وکیل مالک و مستاجر در مشهد، به بررسی تمامی قوانین و شرایط قوانین مربوط به مالک و مستاجر خواهیم پرداخت.
وکیل مالک و مستاجر در مشهد
اجاره واژه رايج و پر كاربردي است كه همه ما کمابیش درباره آن شنیدهایم، و اکثرا با معني و مفهوم آن آشنا هستیم. موضوع اجاره به طور معمول اشيا هستند و بيش از همه اجاره درباره زمين و ساختمان و در برخی موارد خودرو يا ماشين آلات صنعتي به كار برده خواهد شد.
با توجه به تنوع سبك زندگي شهروندان و نياز آنان به خانه يا محل سكونت و اقامت، به عنوان یک نياز اساسي بوده که قانون گذار براي تنظيم روابط در اجاره املاك و اموال ضوابط و مقرراتي را در نظر گرفته است.
رابطهی استیجاری در قالب قرارداد اجاره بوده و به گفته وکیل حقوقی در مشهد دارای چهار رکن میباشد.
- موجر (اجاره دهنده)
- مستاجر (اجاره کننده)
- عین مستأجره (آنچه اجاره داده میشود)
- اجارهبها (بهایی که اجاره کننده در قبال اجاره کردن پرداخت میکند)
بنابراین در پی این رابطه که در قالب عقد اجاره برقرار خواهد شد، حقوق و تکالیفی برای موجر، مستاجر و افراد دیگر به در نظر گرفته شده است، و علاوه بر این شامل برخی ضوابط در خصوص عین مستاجره خواهد شداز این رو جهت ساماندهی این رابطه قوانینی به ثبت رسیده است که برخی از آنها از لحاظ عنوان، عام و برخی دیگر خاص محسوب میشوند.
لازم به ذکر است که قراردادهای اجاره تابع دو قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستاجر خواهد بود.
اجاره به قراردادی گفته میشود که طبق آن یک نفر تحت عنوان موجر، خانه یا آپارتمان یا مغازه خود را به شخص دیگری تحت عنوان مستاجر، و در مدت معین و در ازای اجاره بها یا همان کرایه به اجاره واگذار خواهد کرد.
موجر به فردی گفته میشود که صاحب و مالک خانه و آپارتمان و یا مغازه است و آن را برای اجاره واگذار میکند. مستاجر هم نیز به فردی گفته میشود که با پرداخت کرایه خانه یا آپارتمان و یا مغازه را اجاره میکند.

تکالیف مستاجر
پرداخت کرایه
معمولا پرداخت اجاره بها به صورت ماهانه میباشد، و لذا مستاجر باید در پایان هر ماه اجاره بها را به موجر یا نماینده موجر پرداخت کند. توجه داشته باشید در صورتی که در قرارداد اجاره حق فسخ قرارداد اجاره در صورت عدم پرداخت به موقع اجاره بها قید شده باشد، مستاجر ملزم است به موقع اجاره بها را پرداخت کرده تا دچار مشکلات تخلیه نشود.
لازم به ذکر است در این خصوص میتوانید با یک وکیل خوب در مشهد مشورت کنید.
انجام تعمیرات غیر اساسی مورد اجاره
چنانچه خانه یا مغازه نیاز به رنگ آمیزی یا تعویض لامپها و یا پریز و کلید برق و قفل درها و… داشته باشد، مستاجر خودش باید اقدام به این امور نماید.
خودداری از ورود خسارت به محل اجاره
مستاجر باید طوری از خانه یا مغازه استفاده کند که خسارتی به آن وارد نشود. در صورت ورود خسارت، مستاجر باید تمامی آن را خود جبران کند.
تکالیف مالک
در این قسمت از مقاله وکیل مالک و مستاجر در مشهد، به تکالیفی که مالک ملزم به انجام آن است خواهیم پرداخت.
تحویل دادن مورد اجاره به مستاجر
مالک ملزم است بعد از انعقاد عقد اجاره، مورد اجاره خانه یا آپارتمان یا مغازه را به مستاجر تحویل دهد.

برگرداندن پول پیش مستاجر به هنگام تخلیه
به این دلیل که معمولا در قراردادها، مالک مبلغی را از مستاجر به عنوان پول پیش به عنوان تضمین پرداخت اجاره و همچنین خسارتهای احتمالی دریافت میکند، در هنگام تخلیه در صورتی که تمام حساب و کتابهای مستاجر به صورت کامل تسویه شده باشد و خسارتی به ملک نیامده باشد، باید مبلغ فوق را تمام و کمال به مستاجر بازگرداند.
تخلیه ملک
در صورتی که قرارداد اجاره به پایان رسیده باشد و مستاجر محل را تخلیه نکند، مالک و یا وکیل مالک و مستاجر در مشهد، میتوانند به دادگاه مراجعه کرده تا مستاجر را به تخلیه ملک مجبور کنند.
چنانچه در اجاره نامه شرایط تخلیه فوری قید شده باشد، میتوان در طول مدت یک هفته نسبت به تخلیه اقدام کرد.
قوانین مالک و مستاجر
- مستاجر این حق را دارد که اجاره را به دیگری واگذار کند، مگر اینکه از طرف مالک این امر به طور صریح ممنوع شده باشد.
- مالک نمیتواند در طول مدت اجاره، در مورد اجاره بها تغییری بدهد که مستاجر نتواند از آن استفاده کند.
- مالک باید تمامی موارد قید شده در قرارداد و عین آنرا به مساجر تحویل دهد، و در غیر این صورت مستاجر میتواند اقدام به فسخ اجاره بها کند.
- زمانی که مدت زمان قرارداد اجاره به اتمام برسد، مستاجر هیچ حق و حقوقی نسبت ماندن در ملک مورد اجاره را ندارد، و ملزم به تخلیه ملک خواهد بود.