آیا انواع جرایم کلاهبرداری رایانه ای و سایبری را میشناسید؟ آیا نحوه رسیدگی و مراجع مربوط به این قبیل جرمها را میدانید؟ ما در این مقاله از تیم یسنا وکیل در مشهد، تمامی موارد مربوط به کلاهبرداری اینترنتی و سایبری را مورد بررسی قرار داده و و شما را با اهمیت نقش وکیل کلاهبرداری رایانهای در مشهد، در این خصوص آشنا خواهیم کرد.
وکیل کلاهبرداری رایانهای در مشهد
امروزه همراه با گسترش استفاده از فضای مجازی و اینترنت، درصد بالایی از پروندههای قضایی، مربوط به جرایم اینترنتی و همچنین جرایمی مانند جعل رایانه میباشد. همانطور که از نام کلاهبرداری اینترنتی مشخص است، این جرم در محدودهای خاص قابل ارتکاب بوده و آن هم در بستر اینترنت و فضای مجازی و بین دادههای رایانهای و سامانههای کامپیوتری خواهد بود.
مجازات افراد کلاهبردار جزو جرایمی به شمار میرود که علیه اموال بوده و کلاهبرداران با استفاده از ابزار و وسایل گوناگون، مال شخص دیگری را به غارت خواهند برد.
به گفته وکیل کلاهبرداری رایانه ای در مشهد، جرم کلاهبرداری شامل انواع مختلفی بوده که امروزه با پیشرفت تکنولوژی، این جرایم هم پیچیدهتر شده و همچنین افراد از ابزارهای پیچیدهتری جهت این امر بهره خواهند برد.
تفاوت کلاهبرداری رایانه ای و اینترنتی با کلاهبرداری سنتی
در کلاهبرداری سنتی جرم در دنیای حقیقی رخ خواهد داد و بزه دیده جرم، فریب خورده و مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار میدهد. اما در کلاهبرداری اینترنتی، کلاهبردار از طریق فضای مجازی و با تغییر دادن داده ها و اطلاعات شخص، حتی بدون اطلاع بزه دیده، اموال او را صاحب خواهد شد.
راههای جلب اعتماد و دریافت اموال افراد توسط کلاهبرداران به صورت زیر میباشد:
- فریب دادن اقشار جامعه به وجود شرکتها و یا کارخانهها
- گمراه کردن افراد جامعه به داشتن مال و اختیارات واهی
- امید دادن به مردم در کارهای غیر واقع
- ایجاد رعب و وحشت در مردم از حوادث غیر واقع
- جعل کردن اسم و رسم و یا عنوان برای خود
- دیگر ابزارهای تقلبی
جرم رایانهای و انواع آن
جرم رایانهای به آن دسته از جرائمی گفته میشود که موضوع و هدف جرم رایانه بوده، یا جرم از طریق رایانه صورت پذیرد. اگر رایانه به شبکه اینترنت هم متصل باشد، بنابراین این جرم در این شرایط، مصداق اینترنتی پیدا میکند.
جرم اینترنتی به جرمی گفته میشود که در فضای مجازی صورت میگیرد. جرایم کامپوتری انواع بسیار زیادی دارد. اما میتوان آنها را در سه دسته کلی به شکل زیر تعریف کرد:
- جرایم رایانهای علیه دولتها
- جرایم رایانهای علیه اموال و داراییهای افراد (جرایم اقتصادی)
- جرایم رایانهای علیه اشخاص
در تقسیم بندی جزئیتر و بر اساس گسترش جرایم رایانهای، جرایمی به قرار زیر وجود دارند که بیشترین پروندههای اینترنتی را شامل میشود:
- جرایم رایانهای قدیمی: نظیر جاسوسی، جعل، کلاهبرداری، پولشویی
- جرایم مرتبط با بحث مالکیت فکری و کپی رایت
- جرایم در تجارتهای الکترونیکی
- جرایم رایانهای مرتبط با بانکداری
قوانین و مجازات کیفری جرایم رایانهای در ایران
در حال حاضر نهادهای گوناگونی برای رسیدگی به جرایم سایبری بوجود آمده است، که در این خصوص میتوان از پلیس فتا نام برد. در واقع پلیس فتا به آن بخشی از نیروی انتظامی میگویند که ماموریت پیشگیری و مقابله با جرایم سایبری بر عهده آن میباشد.قانون گذار جهت برقراری نظم و امنیت و تامین حقوق حاکمیت و شهروندان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در فضای سایبری اقدام به تنظیم و تعیین قانون جرایم رایانهای نمود.
جرایم رایانهای به سه بخش جرایم و مجازاتها ، آیین دادرسی و سایر مقررات تنظیم و در نظر گرفته شده است.با توجه به روند روبه رشد و همچنین پیچیدهتر شدن شیوههای ارتکاب جرم در فضای مجازی، شناسایی نقاط ضعف و قوت مواد قانونی و انجام اصلاحات در این امور را خواهد طلبید.
در خصوص جرایم اینترنتی، مرتکب جرم کلاهبرداری اینترنتی به شرح زیر مجازات خواهد شد:
- رد مال به صاحب آن
- حبس از 1 تا 5 سال و در صورت تشدید جرم تا 10 سال
- جزای نقدی از 2 میلیون تومان تا 10 میلیون تومان
اهمیت نقش وکیل کلاهبرداری رایانهای در مشهد در جرایم سایبری
با توجه به گستردگی شاخههای حقوق و از سوی دیگر روی آوردن روز افزون مردم به اینترنت و فضای مجازی، جرایم مربوط به سایبری نیز بسیار مورد افزایش قرار گرفته است. معمولا در انواع بزه و جرمهای واقع شدن در این فضای اینترنتی، به دلیل ماهیت فنی بودن و تخصصی بودن آن، جهت پیگیری نیاز به وکیل حقوقی در مشهد خواهد بود.
وکیل کلاهبرداری رایانهای در مشهد به وکیلی اتلاق میشود که با توجه به مدارک کافی و موثق، و همچنین شواهد کافی بتواند اموال غارت شده موکل خود را برایش بازگردانده و با راهنمایی و مشاورههای مدام و پیاپی بهترین راه حل را به وی ارائه دهد.
همانطور که میدانید یک وکیل خوب برای فعالیت در زمینه حقوق باید تحصیلات مربوطه در این زمینه را پشت سر گذاشته و تجربه کافی مربوط در این خصوص را کسب کرده باشد. امروزه تعداد زیادی از وکلا دارای مهارتهای بی نظیری از جمله سخنوری و نوشتاری میباشند، چرا که این استعدادها لازمه شروع شغل وکالت خواهد بود. توانایی تجزیه و تحلیل و داشتن اطلاعات کافی از دیگر الزامات این شغل محسوب خواهد شد.