آیا با جرائمی مانند کودک آزاری و مجازاتهای آن آشنایی دارید؟ آیا انواع جرم کودک آزاری را میشناسید؟ ما در این مقاله از تیم یسنا وکیل در مشهد، ضمن پرداختن به تمامی موارد و مواد قانونی در جرم کودک آزاری، شما را با انواع آن و همچنین نقش وکیل کودک آزاری در مشهد در این نوع پروندهها آشنا خواهیم کرد. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
وکیل کودک آزاری در مشهد
مشاوره حقوقی در خصوص موضوع کودک آزاری به عنوان یکی از رایجترین و شایع ترین مسائلی میباشد که به حل مشکلات کودکان و تربیت صحیح آنان کمک خواهد کرد. در تمامی جوامع دنیا، همه مردم به خوبی این نکته را میدانند که کودکان سرمایههای اصلی و گرانبهای هر جامعهای هستند که آینده مردم سرزمینشان در دستان آنها است.
اما نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که همه ی کودکان در محیط خانواده رشد کرده و افرادی که نگهداری آنان را بر عهده میگیرند در تربیت آنان نقش اساسی و مهمی خواهد داشت.
کودک آزاری به هر نوع رفتاری اتلاق میشود که توسط والدین یا فرد دیگری بر روی کودک (فرد زیر 18 سال) صورت میگیرد و موجب آسیب به سلامتی جسمی و روانی او میشود. کودک آزاری ممکن است به صورت انجام عمل (فعل) باشد، مانند تنبیه بدنی و یا عدم انجام عملی (ترک فعل) صورت پذیرد، مانند گرسنه نگه داشتن عمدی کودک. رفتارهایی که به صورت تصادفی انجام میشوند کودک آزاری محسوب نخواهند شد، مثل این که کودکی به علت تصادم با موتور دچار مصدومیت شود.
انواع کودک آزاری
کودک آزاری انواع مختلفی دارد، مانند کودک آزاری جسمی، عاطفی ، جنسی، صنعتی، تحصیلی.
- کودک آزاریناشی از آزار جسمی
با نظر به گفته وکیل کودک آزاری در مشهد، کودک آزاری جسمی میتواند انواع زیادی از اعمال، از قبیل تنبیه ساده گرفته تا آسیبهای جسمی شدید منجر به مرگ، شود. مانند ضرب و جرح.
- کودک آزاری ناشی از بهره گیری خلاف
مانند استفاده از کودکان برای قاچاق و مطلق به کار گرفتن کودک زیر پانزده سال.
- کودک آزاریناشی از ترک فعل
همانند نادیده گرفتن عمدی سلامت، بهداشت و ترک انفاق کودک.
-
کودک آزاری جنسی
کودک آزاری جنسی از مهمترین انواع کودک آزاری محسوب میشود. در کودک آزاری جنسی، به طور مطلق نیازی به لمس بدن کودک توسط بزرگسال نبوده، بلکه کودکان از مسائلی آسیب میبینند که شاید برای بزرگسالان آسیب نباشد، به عنوان مثال، دیدن صحنهای مستهجن میتواند برای کودک آزاردهنده بوده و نوعی آزار جنسی در نظر گرفته میشود، درحالی که برای بزرگسال چنین تاثیری را ندارد. با توجه به این دسته بندی، به صورت کلی از هر چهار بزرگسال، یک نفر مورد یکی از انواع کودک آزاری قرار خواهد گرفت.
-
کودک آزاری روانی
کودک آزاری روانی، علائم مشهودی روی بدن باقی نخواهد گذاشت، اما ممکن است که تاثیراتی حتی آسیب پذیرتر از کودک آزاری جسمی بر سلامت روان کودک بر جای گدارد. مواردی از قبیل سرزنش، تحقیر، طرد کردن، ایجاد ترس و نگهداری دور از خانواده، که همه این موارد جزو کودک آزاری عاطفی محسوب میشود.
نقش وکیل کودک آزاری در مشهد و مجازاتهای آن
توجه داشته باشید که هر نوع کودک آزاری باید گزارش داده شود تا از ادامه آن جلوگیری به عمل آید. همچنین هنگامی که با کودکی برخورد کردید که مورد آزار و اذیت قرار گرفته، بهتر است با مراکز حمایت از کودکان تماس گرفته و آنها را در جریان این عمل قرار دهید. بر طبق ماده 6 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان این مراکز موظف هستند کودک را تحت حمایت خود قرار داده و حتی جهت دفاع از آنها به مراجع قضایی مراجعه کنند.
بنابراین پیشنهاد میشود جهت پیگیری بهتر و احقاق حق در این نوع جرائم، با یک وکیل کودک آزاری در مشهد مشاوره نمایید. چرا که وکلا با توجه به تجربه کافی و دانش و توانایی در این زمینه، میتوانند بهترین مشاوره را ارائه نموده و کمک بسزایی در جهت روند پرونده شما داشته باشند.
لازم به ذکر است که بر اساس قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب سال ۱۳۸۱، کودک آزاری جرم عمومی به شمار میرود.
به گفته وکیل حقوقی در مشهد مجازات جرم کودک آزاری به صورت زیر خواهد بود:
- طبق قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب سال 1381، کودک آزاری جرم عمومی محسوب شده و نیازی به شاکی خصوصی ندارد.
- هرگونه خرید، فروش، بهرهکشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب اعمال خلاف از قبیل قاچاق، ممنوع و مرتکب حسب مورد علاوه بر جبران خسارات وارده به شش ماه تا یک سال زندان و یا به جزای نقدی از ده میلیونریال تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.
- هرگونه صدمه و اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان و نادیده گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان ممنوع و مرتکب به سه ماه و یک روز تا شش ماه حبس و یا تا ده میلیونریال جزای نقدی محکوم میگردد.
- کلیه افراد و موسسات و مراکزی که به نحوی مسئولیت نگهداری و سرپرستی کودکان را بر عهده دارند مکلف هستند که به محض مشاهده موارد کودک آزاری مراتب را جهت پیگرد قانونی مرتکب و اتخاذ تصمیم مقتضی به مقامات صالح قضائی اعلام نمایند تخلف از این تکلیف موجب حبس تا شش ماه یا جزای نقدی تا پنج میلیون ریال خواهد بود.