پیگیری پرونده قتل
در رابطه با قتل عمد و قتل شبه عمد چه میدانید؟ چه حکمی برای اینگونه قتلها صادر میشود؟ در اين مقاله به بررسي انواع قتل و مجازات آن خواهيم پرداخت. پیشنهاد میکنیم که این مقاله را از دست ندهید تا اطلاعات كافى در اين زمینه بدست آورید. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
از جرم قتل چه مي دانيد؟
محروم كردن يك انسان از زندگى طبيعى را با عنوان قتل ميشناسيم. فرد محروم از ادامه زندگى را مقتول و مجرم را قاتل میناميم. قصاص نفس حكمى است كه براى جرم قتل طبق قانون مجازات اسلامى در دادگاه و توسط قاضى محترم صادر خواهد شد. چرا كه قتل از منفورترين و بدترين جرمهاى شناخته شده ميباشد و مجرم تاوان بسيار سنگين را پرداخت خواهدكرد، مشكلات و آسيبهاى وارده نه تنها گريبان متهم و خانواده او را گرفته بلكه مقتول و زندگى خانواده وى را نيز دست خوش تغييرات خواهدكرد و همچنين صدماتى را بر عموم جامعه بر جاى خواهد گذاشت.
گاها اين رخداد با چشم به هم زدنى پيش مىآيد و به دليل عصبانيت و خشم لحظهاى تعدادى انسان خواسته يا ناخواسته قربانى و درگير خواهندشد و بدون شك پشيمانى بىحد و اندازهاى را به جا خواهد گذاشت كه به كمك وكيل قتل در مشهد، این پرونده پیگیری میشود. جرم قتل از جمله جرايمى است كه انواع مختلف و به طبع از آن حكمهاى مختلفى را نيز داراست كه براى پيگيرى پرونده قتل نيازمند آگاهى كامل از آن هستيم. همراه ما باشید تا در این مقاله از تیم یسنا وکیل به بررسی انواع قتلها بپردازیم.
قتل عمد
هنگامى كه قاتل كاملاً با قصد و نيت روشن، شخص ديگرى را كشته و ادامه زندگى را از او بگيرد، قتل از نوع عمد رخ داده كه اين موضوع در بررسى از ماده ٢٩٠ قانون بدست آمده.
قتل عمد حالات مختلفى دارد كه به بررسى آنها خواهيم پرداخت:
- هنگامیکه قاتل صرفا قصد و نیت کشتن فرد مقتول را دارد، حال چه به صورت کاملا واضح مثل کشتن فرد با سلاح گرم مانند اسلحه چه با استفاده از سلاح سرد مانند کشتن با ضربه چاقو و یا با کتک زدن فرد و از این قبیل اعمال. پس آنچه که مهم است قصد و هدف مجرم میباشد که قتل عمد اعلام خواهد شد.
- زمانیکه قصد قاتل و نیتش از انجام عمل خود کشتن مقتول نیست، صرفا مانند اکثر دعواها و بحثها که با هل دادن و یا زدن وی منجر به فوت شخص میشود. در این صورت هدف کشتن نیست اما مجرم به خطرناک بودن عمل خود واقف است.
- در این مورد قاتل نه قصد و نیت کشتن را دارد و نه عمل سرزده از او با آگاهی مرگ است، اما مقتول به دلیل ناتوانی، مریض بودن، کم سن و یا کهنسال و فرتوت بودن جان خود را از دست داده است، در این حالت مجرم باید از وضعیت و حال مقتول آگاهی کامل داشته باشد و این موضوع باید اثبات شود که توسط وکیل خوب در مشهد می توان مسئله را اثبات کرد و پیگیری پرونده قتل را انجام داد در غیر این صورت با تشخیص دادگاه قتل عمد رد خواهد شد.
حکم قتل عمد چیست؟
بعد از پیگیری پرونده قتل و مجرم شناخته شدن در یکی از سه حالات بیان شده حکم اعلام شده قصاص خواهد بود، به این معنا که ولیدم (پدر مادر مقتول، ورثه وی و …) خواستار رسیدن مجرم به اشد مجازات یعنی اعدام میباشند. گاهی اولیاء دم با بخشش و رضایت از مجازات قاتل خواهند گذشت و یا خونبهای مقتول را دریافت میکنند که تا یک سال باید توسط قاتل پرداخت شود و علاوه بر آن مجرم به حداقل 3 تا حداکثر 10 سال زندان محکوم خواهد شد.
قتل شبه عمد
یکی دیگر از حالات قتل میباشد که برای پیگیری پرونده قتل موارد زیر برای آن باید بررسی شود و این موارد مطابق با قانون مجازات اسلامی خواهد بود:
- مجرم قصد و انگیزه کشتن مقتول را نداشته ولی عملی که از او سر زده کاملا غیر منتظره و ناگهانی باعث به قتل رسیدن فرد شدهاست.
- گاهی فردی با هدف و نیت کشتن حیوان و یا شلیک گلوله نه برای کشتن شخصی منجر به قتل انسان دیگر میشود در این گونه هم قتل شبه عمد عنوان خواهدشد.
- در این مورد قاتل کاملا ناخواسته و به علت بیاحتیاطی و سر به هوایی جان انسان دیگری را میگیرد و یا اگر اصلا خود مقتول مقصر حادثه باشد نیز قتل، قتل شبه عمد یاد خواهدشد. مثل تصادفاتی که نتیجهی آن مرگ افراد میباشد.
حکم مجرم در قتل شبه عمد چیست؟
خونبها مجازات و حکمی است که در دادگاه مجازات اسلامی با دادخواست ولیدم پرداخت خواهد شد، در این حکم قصاص عنوان نخواهد شد چرا که قتل صورت گرفته غیر عمدی میباشد و حکم زندان ( 1 الی 3 سال) نیز برای قاتل اجرا میشود.
قتل خطای محض و یا قتل غیر عمد
در بررسی قانون مجازات اسلامی در مواردی که بیان خواهد شد قتل با عنوان غیرعمد بیان میشود و در صورت پیگیری پرونده قتل از این نوع قتلها با عنوان مرگ تصادفی یا ناگهانی یاد میشود.
- قاتل در زمان اتکا به جرم هوشیار و بیدار نباشد قتل خطای محض میباشد.
- مجرم کمعقل، مجنون و یا کودک باشد و فردی را به قتل برساند در این صورت بیان میشود که قاتل از شعور و فهم کافی برخوردار نمیباشد.
- شخص نه نیت و هدف قتل را دارد و نه عمل سرزده از او کشنده بوده اما منجر به مرگ میشود مانند قصور پزشکی در هنگام عمل و… .
حکم صادر شده برای قتل خطای محض چیست؟
این قتل قصاص ندارد و حکم آن پرداخت خون بهاست و طبق صحبتهای گفته شده و بررسیهای تشخیص در خطای محض اگر مجرم دیوانه و یا کودک باشد پرداخت خونبها برعهده بستگان او میباشد.
این مورد از قتلها که با عنوان قتل غیرعمد اثبات میشود در دادگاه کیفری، دادرسی خواهد شد و با معرفی وکیل کیفری در مشهد می توانیم پیگیری پرونده قتل را انجام دهیم.
اثبات حکم قتل
برای پیگیری پرونده قتل ابتدا از یک وکیل در مشهدکه با تمای مفاد قوانین مجازات اسلامی به خوبی آشنا باشد مشورت خواهیمکرد و موارد را بررسی خواهیمکرد. همچنین در این پرونده ادلهای برای اثبات لازم است ازجمله:
قاتل فقط یکبار اعتراف به جرم خود کند و با وجود دو شهادتدهنده آقا اثبات خواهد شد. در اثبات این جرم میتوان از اطمینان 80 درصدی قاضی محترم دادگاه با ادله موجود هم استفاده کرد در این زمان 50 نفر (مرد) که از اقوام شاکی یعنی مقتول هستند قسم میخورند که مجرم شناخته شده قاتل میباشد.
باید بدانید در صورتیکه پدری فرزند خود را به قتل برساند، چه عمدی و چه غیرعمد و حتی با پیگیری پرونده قتل توسط مادر مقتول نیز، پدر قصاص نخواهد شد و تنها حکم چندسال زندان صادر خواهدشد.
بهتر است این اطلاعات و آگاهی را افراد جامعه داشته باشند تا ندانسته و با بیتجربگی دست به عملی نزنند که هم خود و هم افراد زیادی را قربانی کنند.